Kloostertafels

Kloostertafel of Kasteeltafel kopen? Bekijk het volledige aanbod online of bezoek onze showroom in Gorinchem. Bij TBLS leveren we kwalitatieve kloostertafels op maat. Of u nu op zoek bent naar een grote- of kleine kloostertafel. Bij TBLS is de kans groot dat u slaagt!


Kloostertafels met een Robuuste uitstraling

Kloostertafels of kasteeltafels bestaan al sinds de middeleeuwen en zijn vooral de laatste jaren erg populair geworden! Steeds meer keukens en woonkamers worden voorzien van deze robuuste en authentieke tafels. Kloostertafels zijn robuuste eettafels met een prachtige authentieke uitstraling. Een eiken kloostertafel is dan ook de ideale eettafel om urenlang aan te tafelen. TBLS is al jaren gespecialiseerd in het leveren van deze prachtige tafels. We beschikken over een ruim assortiment oud eiken en rustiek eiken kloostertafels. Ook voor een salon kloostertafel bent u bij TBLS aan het juiste adres.

Eiken kloostertafel: Meer dan een gewone eettafel

Een eiken kloostertafel is niet zomaar een eettafel, maar een tafel met een unieke uitstraling, die menig woonkamer een bijzondere sfeer geeft. Kloostertafels zijn robuust en sfeervol tegelijk. Een stoere, authentieke tafel om urenlang aan te zitten. De krant lezen, dineren, een goed gesprek voeren, maar ook om aan te werken met je laptop. Kortom met deze stoere tafel kun je elke kant op.

Een kloostertafel vindt zijn oorsprong uit de middeleeuwen. Deze tafels waren standaard aanwezig in vele kloosters en kastelen. Een kloostertafel wordt dan ook regelmatig een kasteeltafel genoemd. Kenmerkend voor de kloostertafel zijn de stevige, dikke poten en het stevige tafelblad, gemaakt van eiken. De robuuste kolompoten, ook wel kloosterpoten genoemd, geven de kloostertafel de extra 'body' en uitstraling.

Kloostertafel op maat kopen?

U zoekt een kloostertafel die binnen uw interieur past. TBLS levert kloostertafels in diverse houtsoorten, afmetingen en stijlen. Of u nu kiest voor eiken, teak of grenen. Elk houtsoort heeft zijn eigen unieke uitstraling. Sommige eetkamertafels zijn afgewerkt met olie en andere tafels zijn van onbewerkt hout voor een authentieke uitstraling. De eiken eettafels zijn veelal voorzien van een ultra matte blanke lak. Hierdoor is de tafel beschermd tegen eventueel vuil en vlekken. Kloostertafels zijn al leverbaar met een afmeting vanaf 180 cm. Beschikt u over een ruime woonkamer of keuken dan staat een grote kloostertafel schitterend. Tafelbladen van meer dan 2 meter komen vaak voor en wij leveren zelfs langer dan 3 meter. Kom naar onze winkel in Gorinchem en laat u assisteren bij het samenstellen van uw nieuwe tafel. De stevige constructie van een kloostertafel zoals oa: de dikke kloosterpoten en tussenbalk zorgen voor de ultieme stabiliteit. TBLS laat haar eettafels speciaal voor u op maat maken.

Een kasteeltafel met bijpassende eetkamerstoelen

Bij TBLS kunt u terecht voor diverse eiken eettafels op maat. Kies zelf de gewenste afmeting, tafelblad en houtsoort. Een klooster- of kasteeltafel is pas echt af met bijpassende stoelen of een eetkamerbank. Als specialist in Eiken eettafels leveren wij uiteraard ook vele soorten bijpassende eetkamerstoelen. Bekijk het uitgebreide aanbod stoelen in onze webshop.

De stevige constructie van een kloostertafel (dikke kloosterpoten en tussenbalken) zorgen voor de ultieme stabiliteit. TBLS levert kant en klare kloostertafels uit voorraad. Bij TBLS kunt u terecht voor alle eiken eettafels op maat. Kies zelf de gewenste afmeting, tafelblad en houtsoort.

Eiken Kloostertafel op maat