Onderhoud

Onderhoud van uw tafel

Uw meubel draagt de handtekening van de natuur

Het hout waarvan uw meubel is gemaakt, is een eerlijk natuurproduct van uitstekende kwaliteit, een levend materiaal dat alle verschijnselen kent die de natuur heeft meegegeven.

Elk stuk hout wat wij voor uw meubel selecteren is anders van structuur, nerf en kleur. Scheuren, kleine gaatjes, onefenheden en/of noesten zijn zulke natuurlijke kenmerken die de echtheid van het hout typeren.

Het zijn geen materiaalfouten, maar een handtekening die de natuur heeft megegeven. Zij geven het meubel juist het karakteristieke, doorleefde uiterlijk wat elk meubel uniek maakt.

 

Een goed klimaat het hele jaar door

Een goed klimaat in huis komt niet alleen U, maar ook uw mooie houten meubels ten goede. Het is daarom zaak het klimaat in huis zo constant mogelijk te houden. Dit blijkt vaak lastig in onze centraal verwarmde en goed geisoleerde woningen. Toch is het belangrijk hier aandacht aan te schenken!

De optimale kamertemperatuur ligt tussen de 15C en de 25C en de optimale relatieve luchtvochtigheidsgraad tussen de 50 en 60%. Het op peil houden van het juiste klimaat voorkomt het “werken” van hout wat vaak tot uiting komt in verandering in omvang en vorm van het materiaal.

Het gevolg hiervan kan onder meer zijn, dat lijmnaden verschuiven, een tafelblad hol of bol gaat staan, of dat een kastdeurtje niet goed meer sluit. “Werken” is een natuurlijke eigenschap van hout.

De relatieve luchtvochtigheid kunt u meten met een zgn. hydrometer.  Voor het op peil houden van de relatieve luchtvochtigheid kunt u gebruik maken van een luchtbevochtiger.

 Gezond houd

De verzorging van het meubel

De oppervlakte afwerking van het meubel is bij levering nog niet volledig uitgehard.

Dit geld zowel voor een gelakt als ook een geolied meubel. Dit uitharden geschiedt pas nadat het meubel uit de verpakking is gehaald.

Gaat u alstublieft voorzichtig om met het oppervlak / tafelbladen gedurende de eerste 5-6 weken na levering. Het oppervlak is in deze periode kwetsbaar voor het ontstaan van vlekken, kringen, strepen en beschadigingen.

Onze klantenserive ondersteunt u graag met eventuele vragen en / of opmerkingen. U kunt de klantenservice tijdens openingsuren bereiken vanuit Nederland op 0183-201000 of vanuit Belgie op 03/ 808 44 38.